Mar 22, 2021

Kuidas leida endas tugev sisemine motivatsioon

Motivatsioon kui teema on minu jaoks üks olulisemaid ja emotsionaalsemaid, millest rääkida. Palju valu ja võlu, mida oma eluteekonnal kogenud olen, on keerlenud ümber võtmeküsimuse: “Kuidas leida endas tugev sisemine motivatsioon?”


Lõppude lõpuks saab ju kõik alguse motivatsioonist.


Kui sa oled värskelt alustanud maakler või kasvõi proff, kes on juba 7 aastat turul tippsaavutusi  ellu viinud…


…ja jõuad ühel päeval momendini, kus su sisemine motivatsioon lõplikult katkeb…


…siis on pidu läbi.


Täpselt see juhtus minuga 2016. aastal.


Mis sai minu jaoks saatuslikuks? Ja kuidas oleksin saanud seda vältida?


Minu kinnisvaramaakleri karjääril oli kaks olulist nö motivatsioonisammast:


  1. Saada oma ala parimaks professionaaliks. Ehk kui kinnisvaraturu kõige suurem klient (nö “vaal”) otsib omale maaklerit, siis ta valib minu, sest ta teab, et ma olen parim.
  2. Koguda raha, investeerida see kinnisvarasse, saavutada rahaline vabadus, minna võimalikult noorelt pensionile ja siis teha, mida iganes mu hing ihaldab.


Kui ma 2009. aastal RE/MAX Professionalsis alustasin, siis võrdlemisi kiire ajaga tekkiski mul see pikaaegne unistuste klient (see nö “vaal”), kelleks oli Endover Kinnisvara. Nad ei olnud tol ajal nii suured kui täna, kuid projektid, mida nad arendasid, inspireerisid mind tohutult. Esimese mälestustena tulevad meelde ühe Kopli tn projekti 3D pildid, kus kujutati ca 200 ruutmeetri suurust penthouse katusekorterit koos eepilise katuseterrassiga. Terrassi fotol mullivann, haljastus, klaasist “aiamajake”, äge mööbel…


Üle kivide ja kändude, saavutasin seitsme aasta jooksul nii mõndagi, mille üle olin rõõmus: sain oma büroo suurima käibega maakleriks, olin esimene inimene, kellest Äripäeva müügialane Best Sales rubriik tegi persooniloo, esinesin Äripäeva müügijuhtimise konverentsil, olin žürii liige eesti parima müügiinimese ja firma valimisel, asutasin Kinnisvaramaaklerite Koostöö Foorumi, jäin üle eestilise aasta maakleri valimisel mõne häälega napilt Margit Silla järel teiseks, sain kutseliseks maakleriks, vormistasin tehinguid, mille mahud ulatusid miljonitesse eurodesse…


…ning pärast seda, kui olin Endoverile müünud ühe tehinguga kaks kortermaja, ütles Endo Tõnuver, et otsib oma kiirelt kasvavasse tiimi linna parimaid klousijaid ning seetõttu pakub mulle oma firmas müügijuhi kohta.

Minu Endoveri ametifoto, mille klõpsas Sven Soome meie koosolekuruumis aastal 2015. Olin siis 25-aastane.


Pärast kaht aastat Tallinna kinnisvaraturu hinnatõstjate eesrindel töötamist, pärast ca 300-t müügitehingut, mitmeid kasumlikke kinnisvarainvesteeringuid, hullumeelseid klousimise momente ja meeletult kiiret ettevõtte kasvu…


…olin justkui oma eesmärkide, unistuste ja tulemuslikkuse täielikus tipus.


Aga ma ei olnud õnnelik inimene. Aastal 2016. olid minu igapäevasteks seltsilisteks stress, viha ja hirm, keda üritasin eemale peletada pidutsemise ja alkoholiga.


Kuni ühel dramaatilisel mai kuu päeval see lõpuks juhtuski.


Minu sisemine motivatsioon kinnisvaras töötamisel lakkas eksisteerimast.


Ja siis ma lahkusin. Päeva pealt.


“Ma ei kavatse mitte kunagi enam kinnisvarasse tagasi tulla!” ütlesin oma lähedastele.


Klassikalised valikud kinnisvaras jätkamiseks oleksid muidu olnud:


  1. ise kinnisvaraarendajaks hakata
  2. luua oma kinnisvarabüroo ja värvata maaklerid
  3. hakata tegelema kinnisvara “investeerimispangandusega” ehk vahendama suuri rahasid
  4. hakata täisajaga investoriks, et kasvatada isiklikku kinnisvarainvesteeringute portfelli


Esimesed kolm valikut ei tundunud minu jaoks sellised, millesse tahaksin järgnevad 40 aastat oma elust investeerida. Mehed, kes seda tegid, ei jätnud mulle kuigi õnneliku inimese muljet.


Viimane variant tundus mõistlik nii kaua kuni hakkasin endalt küsima, et miks ma ikkagi tahan seda.


“Et minna noorelt pensionile,” oli mu vastus iseendale.


“Aga enne kui ma järgnevad 10-20 aastat oma ajast investeerin, et pensionile minna, kas ei oleks mõistlik hetkeks aeg maha võtta ja kogeda, mis asi see “pension” üldse on?” küsisin endalt.


Ja siis ma reisisin. Kuni isu sai täis.


Ja siis ma kolisin USA-sse “välismaalt õnne otsima”. Kuni isu sai täis ja tulin tagasi.


Ja siis sai minust muusikaprodutsent, DJ ja pidude korraldaja.

2018. aasta juuli, Pärnu rand. See oli aeg, kui olin kinnisvarast eemal ja proovisin kogeda, mis tunne on noorelt pensionile minna. Sisustasin oma aega mängides ööklubides ja festivalidel DJ-na, korraldasin pidusid ja produtseerisin muusikat.

Tegin seda täie hooga kaks aastat. Kuni isu sai täis ja motivatsioon kadus.


Ja siis ma passisin niisama. Kuni tuli masendus. (Kusjuures nii sain ka õppetunni, et saavutusmeelsele inimesele “pension” kui niisama passimine, ei toimi üldse.)


“Mille kuradi pärast ei suuda ma endas motivatsiooni hoida, et terve elu ühele asjale pühenduda, nagu teised meistrid?”


“Kuidas ma leian enda jaoks selle õige asja, millesse oma elu pühendada?”


Need olid küsimused, mis 2018. aasta sügisel kummitasid mind hommikust õhtuni.


Ma ei suutnud leida endale eesmärki, mis mind piisavalt motiveeriks.


Mul oli identiteedikriis, masendus, ja tunne, nagu ma olen ennast kuhugi sügavale metsa sisse täiesti ära kaotanud. Ning ma ei oska oma teed enam leida.


Ja just siis, 2018. sügisel, juhtus minuga universumi tahtel midagi, mille tõttu ma ei ole enam kunagi endine. Ma läbisin elu ühe kõige raskema kogemuse, mis programmeeris mu alateadvuse täiesti ümber. Minu suhtumine maailmasse muutus.

Pärast seda saabus selgus ning edaspidine teekond andis mulle kuhjaga vastuseid, kuidas leida endale vääriline eesmärk ning tugevdada sisemist motivatsiooni.


See on protsess, mida olen soovitanud inimestele, kes tunnevad, et on oma eluteel ära eksinud. Kui tahad teada, mis protsessist ma räägin, siis sellest saad väga värvika ülevaate Täitsa Pekkis Podcasti episoodist, kus ma oma elu pekkiminekutest rääkimas käisin. Minu rõõmuks on paljud inimesed öelnud, et see on üks inspireerivamaid podcaste, mida nad kuulanud on. Kui soovid minuga paaritunnisele lugude rännakule tulla, siis podcasti lingi leiad käesoleva blogipostituse lõpust.


Aga nüüd jõuame selle postituse põhieesmärgini. Sissejuhatus motivatsiooniteemasse on tehtud.


Siin on sulle 4 lahendust, mille avastanud olen, kui soovid leida endas tugeva sisemise motivatsiooni ja seda hoida. Need õppetunnid toetuvad puhtalt minu isiklikule elukogemusele ja läbielamistele.



1. Tee tegevusi, millest saad jõudu juurde


Oled kunagi tundnud ennast täielikult tegevusest haaratuna? Kus koged, kuidas aeg lendab ülikiirelt, su tähelepanu on maksimumis, sul on megapõnev, su “loomingumahlad” on valla ning pärast tegevuse lõppemist tunned, et sinus on elujõudu rohkem, kui enne?


Psühholoogia alases kirjanduses nimetatakse seda seisundit ka flow-ks.


Kui sa oskad juba praegu täpselt määratleda, millise konkreetse tegevusega seda tunned, siis palju õnne! Sa oled avastanud ühe oma psühholoogilise tugevuse ehk talendiomaduse.


Näiteks Merlin, minu elukaaslane, saab meeletu energialaengu koristamisest. Ta lihtsalt nii naudib seda tegevust. (Mõnikord olen pidanud talle isegi ütlema, et ta öösel ei koristaks, sest ta läheb nii jõudu täis, et ei saagi und pärast!)


Minu tugevusteks on õppimine, teadmiste kogumine, uute ideede genereerimine, ajutöö (mõtlemise) arendamine ja strateegiline planeerimine. Nendest tegevustest saan elujõudu juurde.


Teades oma tugevusi, olen teadlikult valinud omale ühe hobi, mis pakub mulle suurt rahulolu. Selleks on malemäng.

New York City, 2016. Mina tegelemas oma lemmikhobiga. Fotol mängin Washington Square Parkis 5-dollarilise panuse peale ühe kohalikuga kiirmalet.


Ja kuula nüüd, ma jagan sinuga üht saladust.


Elukogemus võtab täiesti uue suuna, kui tegevusest saab lõppeesmärk omaette.


Sa ei tee mingit tegevust, et saavutada lõppeesmärki, vaid sinu lõppeesmärgiks on teha mingit tegevust võimalikult palju.


Mõni aeg tagasi kuulasin “Hakkame tegutsema” podcasti episoodi, kus käis külas tippkoolitaja Alar Ojastu.


Alar on samasugune fanaatiline enesearendaja, õppija ja filosoof nagu minagi.


Alar ütles seal välja ühe väga hea idee. “Parim eesmärk, mida endale seada, on vitaalsus ehk elujõud.”


Õige eesmärgi leidmine võib olla väga raske. Tihtipeale on inimeses kogu talent ja potentsiaal olemas, et saavutada midaiganes…


…aga lõpuks ei saavuta ta mitte midagi tähendusrikast, sest ta ei ole leidnud endale piisavalt inspireerivat eesmärki.


Millest tekib sihikindlus? Ikka siis kui sa oled oma sihis kindel. See tähendab, et sa oled valinud omale sihi, mis resoneerub sinu südame, sinu hinge, sinu mõistuse ja sinu olemusega.


Tegevuste tegemine (mis annavad elujõudu) kui elusiht, on miski, mis minusugusele inimesele sobib eesmärgiks ideaalselt.


Sellistele inimestele on kusjuures ka teatud tehniline nimetus: autoteelne isiksus (autotelic personality).


Sellel teemal kirjutas psühholoog Mihaly Csikszentmihalyi raamatu, mis ei ole mitte ainult minu isiklik piiblite piibel…


…vaid ilmselt kõige enam tsiteeritud ja viidatud teos kaasaegses juhtimise ja psühholoogiaalases kirjanduses.


“Flow” on selle nimi.


“Autoteelse inimese üks tunnusjooni on see, et ta suudab nautida olukordi, mis tavainimeste jaoks on väljakannatamatud. Kadunud Antarktikas või aheldatud vanglakongi, osad inimesed suudavad muuta oma ahistavad tingimused nauditavaks võitluseks,” kirjutab Mihaly oma meistriteoses.  


Aga kuidas kõigest sellest ikkagi kinnisvaramaakleritöö kontekstis abi on?


Vastus on lihtne: kui sa tead oma tugevusi, siis saad sa neid kasutada, tehes oma tööd nii, et oled kordades produktiivsem, loomingulisem ja elurõõmsam.


“Iga inimene on omamoodi mudel, mis on millekski disainitud ja mille disain välistab ühtlasi ülejäänud funktsionaalsuse. Sportauto maksimaalne rakendus selgub ainult ilusatel teedel. Kui minna sama autoga metsateele, muutub sõidukogemus ebameeldivaks,” selgitab koolitaja Alar Ojastu oma raamatus “Ratsionaalne emotsionaalsus”.


Igal inimesel on looduse poolt sisse seatud aju konfiguratsioon ehk teisisõnu eesmärk.


“Sportautol on eesmärk. Just nagu maasturil on eesmärk. Mida eesmärgipärasem on rakendus, seda pikaajalisem on kestvus ning suurem väärtus. Oma tugeva külje ignoreerimine tähendab eesmärgi ignoreerimist, mis tähendab omakorda madalat väärtust, mis tähendab pikas plaanis keskpärast elu. Sest ühiskond maksab väärtuse eest, mida me ühiskonnale loome. Lisaks materiaalsele tasule tasustab elu meid oma ande kasutamise eest inspiratsiooni, tervise ning elujõuga.”


Kuna minu tugevus on õppimine ja teadmiste kogumine (ma saan elujõudu raamatute lugemisest), siis saan enda konkurentsieelist arendada just läbi nende tegevuste.


See on kusjuures ka üks peamisi põhjuseid, miks täna treeneri ja koolitajana töötan. Kuna ma pühendan väga palju aega õppimisele ja uue info kogumisele, siis parim väljund, et maailmale läbi selle tegevuse väärtust luua…


…on õpitud teadmiste jagamine. Kui mingis valdkonnas lõpeb õppimine otsa, siis mul hakkab väga kiiresti igav.

Igal juhul...


Kinnisvaramaakleri töö on üks äge karjäär, sest sa saad oma tööstiili ja lähenemisviisi valida ise.


See annab sulle suure mängumaa, kui tahad oma töös rakendada tugevustele tuginevat filosoofiat.


Kui sa saad rohkem jõudu tavakasutajatele helistamisest, siis teed seda…


…ja kui saad rohkem jõudu sotsiaalmeedias enda promosisest, siis teed rohkem seda.

Jõudu andev tegevus võib olla üsna spetsiifiline. Näiteks minu elukaaslane Merlin sai maakleritöös kõige tugevama motivatsioonilaengu pingutamiseks just siis, kui toimusid võistlused ja tulemusi võrreldi. Foto tehtud 2019. aasta suvel vahetult pärast seda, kui Merlin võitis Marmel Kinnisvara Kuu Saavutaja Võistluse rändkarika.


Mul on au olnud treenida ja töötada koos maakleritega, kes päriselt saavadki jõudu külmade kõnede tegemisest.


Kujutad sa ette! Ta on teisipäeva hommikul kell 7:45 juba büroos, selleks, et helistada otse omanikult müüjatele ja neile müüki teha!


Kuidas saad aga sina kõigest 45 minutiga avastada enda psühholoogilised talendiomadused ehk tegevused, millest saad elujõudu (ja motivatsiooni) juurde?


On üks salajane meetod, mis päästis mu elu. Kui tahad teada, milline meetod, siis taaskord soovitan kuulata minu Täitsa Pekkis podcasti episoodi (link käesoleva postituse lõpus).


Ja usu mind, see ei ole praegu clickbait, see asi päriselt töötab! Mul on rohkem kui 60 lähedast inimest, kes on seda proovinud ja võivad mu sõnu kinnitada.


Kui ma enne olin “eksinud”, siis see andis mu elule selged teeviidad. Ma sain ka aru, miks ma minevikus teatud elumuutvaid otsuseid olin teinud.


Selgus on mõistusele üks hea asi :)


Kui palju kasutad sina igapäevselt maakleri töös oma tugevusi (ehk tegevusi, millest saad jõudu juurde)?


Kas sa tead, millised su psühholoogilised tugevused on?


Teades, et mida rohkem kasutad oma tugevusi, seda õnnelikum ja produktiivsem oled…


Milline on su plaan, et tulevikus järjest rohkem oma tugevusi kasutada?


2. Ümbritse end õigete inimestega


Meenub üks vana tsitaat: “Inimesed ei lahku töökohalt. Inimesed lahkuvad inimestest.”


Kindel on see, et inimesed annavad või neelavad üksteiselt elujõudu.


Ma olen tänaseks töötanud rohkem kui ühes kinnisvarafirmas, kus aja jooksul on selgunud, et ma ei jaga juhtide või selle inimestega ühiseid väärtushinnanguid.


Just sel põhjusel on lahkumise otsus tulnud minu jaoks kergesti. Mõnikord lausa päeva pealt.


Ühine suhtumine ja väärtused on nii olulised!


Ma ütleks, et see on elujõulise sisekultuuri kõige olulisem alustala.


Kui sa tunned, et sa viibid keskkonnas, kus sinus tekitatakse järjepidevalt negatiivseid emotsioone…


…siis tea, et seal viibimine on sinu enda valik.


Aastal 2019 sai minust ühe raskustes vaevleva kinnisvarabüroo müügijuht.


Büroo omanikke kiusas küsimus: “Kuidas motiveerida oma inimesti rohkem kontoris käima ja rohkem tööd tegema?”


Õppija, nagu ma olen, sukeldusin müügijuhtimise alasesse kirjandusse, et leida sellele küsimusele vastus.


Sain teada meeskonna juhtimise põhitõe: “Everything flows from the culture.” Eesti keeles: “Kõik saab alguse firma kultuurist.”


Kultuur tähendab suhtumist: “Milline on meie ühine suhtumine? Millised on meie ühised väärtushinnangud?”


Pärast nelja kuu pikkust tööd said väärtushinnangud tuvastatud ja kirja pandud. Inimesed, kes suhtumisega ei sobinud (sh üks top käibega maakler), lahkusid, ning meil jäi alles väiksem “tuumikmeeskond”.


Ma ei valeta, kui ütlen, et selles meeskonnas töötamine oli minu elu üks motiveerivamaid kogemusi.


Meie ühisteks väärtusteks oli pühendunud panustamine, fun ja innovatsioon.


See oli väga kokkuhoidev, toetav, edumeelne, õpihimuline, töökas, mänguline ja enesearengule orienteeritud tiim.


Mis toimis?


Iga kord, kui meeskonnast lahkus keegi, kes meie väärtushinnangutega ei sobinud, sai allesjäänud meeskond kõva motivatsioonilaksu juurde.


Sedavõrd efektiivne võib olla enda ümbritsemine õigete inimestega.


Kusjuures kui küsida kelleltki: “Mis sulle sinu praeguse firma puhul meeldib? Mis motiveerib sind seal töötama?” siis kõige populaarsem vastus, mida öeldakse, on: “Inimesed.”


Kui palju saad sina oma praeguselt meeskonnalt jõudandvat positiivset energiat?


Kas sinu kinnisvarabüroo on tuvastanud ühised väärtushinnangud, et luua tugevat meeskonnavaimu?


Kui jah, kas need on kõigest hingetud turundussloganid või on juht nende väärtushinnangute kaitsmiseks valmis kasvõi loobuma ka oma top käibega maaklerist, kui too ei jaga mõnda kokku lepitud väärust?


3. Avasta oma “Miks?”


Ehk teisisõnu: avasta, mis on see, mis sütitab sinus missioonitunde.


2019. aasta sügisel sattus mu kätte Simon Sineki raamat “Find Your Why”. Oma raamatus esitleb autor metoodikat, mille abil tõsta inimese rahuolutunnet oma elus ja töökeskkonnas.


Mis vahe on õnnel ja rahulolul?


Simon ütleb, et see on sama vahe nagu on meeldimisel ja armastamisel.


Üks on mööduv ja lühiajaline tunne, teine aga kestev ja pikaajaline.


Näiteks minu bengali kiisu Buddha ei meeldi mulle mõnikord. Eriti siis kui ta sööb mu kingapaelasid või otsustab oma küüsi mu uuel Suitsupply ülikonnal teritada.


Aga siiski ma armastan teda. Temaga kooselu pakub mulle tohutut rahulolu.


Mõtle, kui tore oleks see, kui sa leiad omale sellise töö või väljakutse, mis pakub sulle säärast rahulolu!


Kes meist ei tahaks ärgata esmaspäeva hommikul üles tundega, et sellel, mida sa teed on sügav väärtus inimeste eludele?


No okei, mõningad nartsissistid kindlasti on, keda huvitab ainult see, et vaid neil endil oleks pangakontol võimalikult suur summa…


…aga millegipärast ei ole nad kuigi õnnelikud inimesed.


Missioonitundest saadava rahulolu saladus peitub just selles, milline on sinu panus ja mõju teistele.

Mäletad seda korda, kui rahulolev klient tänas ja kiitis sind heade sõnadega? Mis tunne oli?


Teadlased on teinud küll ja veel neid küsitlusi, mille käigus on avastatud, et need kes töötavad tugeva missioonitundega, on oma eluga palju rahulolevamad, kui need, kes teevad oma tööd vaid raha nimel.


Pärast Simon Sineki raamatu lugemist otsustasin paari inimesega ühes maaklerite tiimis teha eksperimendi.


Ma sain Simonilt metoodika, kuidas 5-tunnise üks-ühele vestluse abil selgitada välja inimese sügavaim “Miks?”


Nende sessioonide jooksul jutustasid katsealused mulle kõige emotsionaalsemaid ja elumuutvamaid lugusid oma elust.


Pisarad oli tavapärane nähtus.


Minu ülesandeks oli aidata inimese lugudest leida üles see “kuldne niit”. Ehk mis on see, mis kõiki jutustusi ühendab.


Nii me tuvastasime teatud sõnad ja fraasid, mis inimest emotsionaalselt inspireerisid.


Ja nende sõnade ning fraasidega mängides, avastasime me lõpuks missioonitunnet sütitava juhtpõhimõtte.


Lasin ühel kolleegil ka minu peal seda protsessi läbi viia. Mina olin jutustaja ja tema oli kuulaja.


Selle tulemusena tekkis mul selgus, milline missioon mind ennast kõige enam sütitab.


Kirja pandud lause kõlab nii: “Aidata inimestel teha avastusi, et sütitada neis sisemine tuli.”


Jah, ta on idealistliku kõlaga. Aga peabki olema. Seda juhtpõhimõtet saan kasutada väga paljudes erinevates kontekstides, tegevustes ja valdkondades.


Kõik head asjad, mis meil siin maailmas on, on loodud tänu inimestele, kelles põleb tugev sisemine tuli. Selle tule sütitamine ja hoidmine on kiirelt muutuvas valikuterohkes maailmas aga äärmiselt raske ülesanne. Õigel ajahetkel tehtud õige avastus võib selle tulega imesid teha. Just seetõttu on minu missiooniks sääraste avastuste tegemine ja nende jagamine.


Ka see, mida ma praegu siin seda blogi kirjutades teen, läheb otseselt kokku minu elumissiooniga.


Ja oi, millist rahulolu see mulle pakub! ;)


Kas sina tead, milline missioon just sinus sisemise tule sütitab?

2020. aasta jaanuaris viisin Täitsa Pekkis Akadeemia meeskonnaga läbi workshopi, et aidata nende tiimil sõnastada inspireeriv missioon. Fotol Merlin ja mina vasakul, Katrin ja Mihkel (podcasti saatejuhid) hoidmas paberit, ning Egert ja ülejäänud tiim nende taga. Nagu nägudest võib näha, oli tegu väga fun üritusega. Sarnast workshoppi olen korraldanud mitmetele ettevõtetele, sealhulgas ka kinnisvarabüroodele. Paljud osalejad on öelnud, et workshop tugevdas meeskonnavaimu ikka korralikult.


4. Ammuta inspiratsiooni järjepidevalt


Paar aastat tagasi toimus Tallinna Teletornis Äripäeva müügijuhtimise aastakonverents. Kuna mina olin tol ajal ühe kinnisvarabüroo müügijuht, siis läksin sinna uusi ideid püüdma.


Esinejana astus seal üles Alar Ojastu, kelle päeva teemaks oli: “Kuidas motiveerida müügimeeskonda”.


Alar ütles seal välja ühe huvitava põhimõtte, millesse ta usub: “Parimad müügiinimesed ei vaja motiveerimist. Nende motivatsioon tuleb niikuinii tahtest saada parimaks. Mida nad aga vajavad… on inspiratsioon.”


Olen Alariga peaaegu nõus. Ma olen nõus sellega, et tahe saada parimaks on juba piisavalt tugev sisemine motivaator, mis inimesi tegutsema tõukab.


Samas ka need, kes tahavad saada parimaks, võivad su firmast lahkuda, kui nende väärtushinnangud teistega ei klapi, kui nad ei saa kasutada oma tugevusi, kui nad ei leia sealt oma missioonitunnet või kui firmajuht on **** (vali siia ise üks sõna).  


Kui aga need eeltingimused on täidetud, siis jääb üle vaid hoolitseda igapäevase motivatsiooni “kütuse” eest.


Ja siin me jõuamegi inspiratsioonini.


Nagu iga kunstnik, vajab ka maakler inspiratsiooni.


Kui ma oma kinnisvaramaakleri karjäärile tagasi vaatan, siis minu jaoks tuli inspiratsiooni ammutamine kuidagi hästi loomulikult.


Ma lugesin raamatuid (näiteks Gary Kelleri “Millionaire Real Estate Agent” - puhas kuld!), vaatasin ägedate koolitajate videosid (lemmikuteks olid Brian Buffini, Brian Tracy jt), vaatasin Youtube-ist inspireeriva sõnumiga lühivideosid (Les Brown jt), käisin koolitustel, suhtlesin inspireerivate inimestega, vaatasin inspireerivaid filme (“The Wolf of Wall Street”, “Boiler Room”, “Glengarry Glenn Ross”, “Wall Street”) jne jne.


Olen väga tänulik, et seda tegin. See hoidis minu motivatsiooni tugevana ka väga rasketel hetkedel.


Nagu ma ka varem mainisin, on täna minu üheks lemmikhobiks malemängu õppimine. Üks osa on mängukogemuse saamisel, taktikate õppimisel ja raamatute lugemisel...


…kuid teine väga oluline osa on inspiratsiooni ammutamisel, mida saan maleteemalistest teleseriaalidest (nt Netflixi seriaal “The Queen’s Gambit” - see on nii hea, et olen seda juba mitu korda läbi vaadanud!), filmidest (“Innocent Moves”, “Pawn Sacrifice”), Youtube-i kanalitest (Gothamchess, GMHikaru) ja muudest kanalitest.


Seega inspiratsiooni kogumine on üks hea viis, kuidas oma sisemist motivatsiooni tugevdada.


Kuidas ja kui palju ammutad sina oma tööks vajalikku inspiratsiooni? Millised on sinu lemmikkanalid?



Need olid 4 ideed, kuidas tugevdada oma sisemist motivatsiooni.


Kuna viimase idee juhtpõhimõtteks oli “inspiratsioon”, siis siinkohal tahaksingi sinuga jagada oma Täitsa Pekkis podcasti episoodi (täiesti tasuta), mis paljude inimeste (ja maaklerite) sõnul oli väga inspireeriv.


Episood kannab peakirja “Ajades taga võltseesmärke”, kust muuhulgas saad teada:


  • Millise ettearvamatu juhuse tõttu sai minust kinnisvaramaakler
  • Milline oli eesti esimese RE/MAXi kontori sisekultuur (kus tänase ministri Tanel Kiigega külg külje kõrval külmi kõnesid paugutasime)
  • Kuidas ma feilisin oma esimestel aastatel maaklerina
  • Milline müstiline enesearenguprotsess aitas mind minu elu kõige hirmsamal identiteedikriisi hetkel
  • Millised verdtarretavad seigad juhtusid, kui elasin Las Vegases USAs
  • Kuidas ma avastasin oma tegelikud tugevused ehk tegevused millest saan jõudu juurde (ja kuidas ka sina saad seda teha)
  • Kuidas üks Ayahuasca tseremoonial toimuv konnamürgi rituaal ähvardas mind hauda saata (ja mille kuradi pärast ma olin nõus seda vabatahtlikult üldse proovima)


…ja palju muud!


KLIKI SIIA JA KUULA PODCASTI!


Olgu motivatsioon sinuga! ;)


Südamlikult

Jüri Preobraženski

P.S. Kui sulle meeldivad minu blogipostitused, siis julgustan sind liituma minu e-maili listiga. Lisaks tasuta digiraamatule, mille liitumise eest sulle saadan, saad e-maili listi liikmena ligipääsu eksklusiivsele sisule (sh videod), šokeerivatele isiklikele lugudele, teavitustele värsketest blogipostitustest ning väga headele pakkumistele (lisaks soodushinnaga pakkumistele plaanin välja loosida ka tasuta treeningsessioone!). E-maili listiga liitumiseks keri käesolevas aknas allapoole ja klikka nupul "Lae digiraamat alla". See viib sind liitumise juhisteni. Aitäh! Ole tubli! :)

Kasvata oma maakleri äri ja käivet kiiremini

Loe minu digiraamatut "3 saladust kuidas mitmekordistada tehingute arvu". Klikka nupule, lae raamat tasuta alla ja saa teada:

  • Millised on 3 kõige kriitilisemat probleemi, mille lahendamine kiirendab su edu märkimisväärselt
  • Milline on sinu maakleri karjääri kõige olulisem strateegiline otsus
  • Milliseid salarelvasid kasutavad tippmaaklerid uute klientide võitmiseks
  • Kuidas planeerida oma aega ja jõuda tegudeni
Lae digiraamat alla

Viimased postitused